Alle artikelen voor: Video maken

Startpagina 9 Online cursus maken 9 Categorie: Video maken

Video maken voor je online cursus? Als je een online cursus maakt zijn video’s onmisbaar. Door middel van video maak je jouw online cursus persoonlijk en komt jouw deelnemer in je digitale klaslokaal. Video’s zijn een gemakkelijke manier om veel kennis over te brengen in één keer, maar houd er wel rekening mee dat je de deelnemers van jouw online cursus niet overweldigd met teveel informatie in één keer. Deelnemers hebben tijd nodig om de kennis toe te passen.

Verschillende soorten video’s die je kunt inzetten voor je online cursus

Allereerst is het handig om te weten dat er verschillende soorten video’s zijn die je kunt gebruiken in jouw online cursus:

  • De video waarbij je een schermopname maakt: Deze video’s zijn uitermate geschikt als je bijvoorbeeld een tutorial wilt opnemen. Door je scherm te delen met je deelnemer, kun je gemakkelijk laten zien welke stappen ze moeten uitvoeren. Terwijl jij uitlegt en je verhaal vertelt, ziet jouw deelnemer het ook direct op het scherm: je deelnemer begrijpt jou beter. Je kunt ook een schermopname maken van een Powerpoint Presentatie. Ook dan ziet de deelnemer van jouw online cursus wat je op dat moment vertelt.
  • De video waarbij je zelf op beeld bent: Je houdt ervan of je houdt er niet van: zelf op beeld komen. Een video waarbij je zelf op beeld bent is geschikt voor bijvoorbeeld een korte uitleg, maar ze worden ook wel gebruikt als introductie van een nieuwe module of om je deelnemers welkom te hebben bij je online cursus. Helaas zie ik nog veel online cursussen waarbij dit soort video op de verkeerde manier ingezet wordt. Dit soort video is niet geschikt om een lange en grote uitleg op te nemen. Er is geen ondersteuning van beeld en weinig afwisseling (iemand kijkt bijvoorbeeld 20 minuten lang alleen maar naar jou). Grote kans dat de helft van je uitleg niet onthouden wordt.
  • Video waarbij je een handeling/vaardigheid voordoet waarbij je zelf niet frontaal in beeld bent. Denk bijvoorbeeld aan een workout, een cursus breien/haken/naaien, een andere creatieve hobby, etc. Je filmt natuurlijk jezelf, maar je bent steeds op verschillende manieren in beeld.

Een eigen video maken: hoe dat je dat?

Nu je weet welke soorten video’s er zijn, is het tijd om aan de slag te gaan en je eigen video te maken. Maar hoe doe je dat? Op deze pagina heb ik allerlei artikelen verzameld die jou op weg helpen met je eerste video! Let’s get started!

Stappenplan online training maken

Lisanne

Hi, ik ben Lisanne. Mijn hart gaat sneller kloppen van inhoudelijk sterke online cursussen. Ik ontwikkel graag goede lesprogramma’s, maar bied ook technische support bij het maken van een leerplatform én de verkoop.

Maak én verkoop jouw eigen online cursus in 10 stappen

Video’s opnemen voor je online cursus: hiermee kun je laagdrempelig starten!

video's voor je online cursus maken
video's voor je online cursus maken

Laatste artikelen

Onderwerpen